2013. november 18., hétfő

Cupcake - karácsonyi süticsodák

Vigyázat éhesen nem érdemes tovább olvasni / nézni ezt a bejegyzést!


Mi az a cupcake?

A cupcake egy különleges muffin. A cupcake általában kisebb, mint egy muffin, hatalmas cukros krémkoronát visel, tésztája homogénebb - nincsenek benne extra alapanyagok, olaj helyett vajat használnak, és általában a szokásosnál több tojást tesznek bele.
A lényeg mindig a díszítésen van - lehet bármilyen krémes, habos, csokis, cukros, marcipános, gyümölcsös.
A cupcake nemcsak díszíthető, hanem tölthető is.




Cupcake alaprecet

Hozzávalók:
4 tojás
1 bögre nem túl kemény vaj
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre rétesliszt
1,5 bögre finomliszt
2 teáskanál vaníliás cukor
csipetnyi só
1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat. Ezután beleöntöm a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett - tejjel felöntve - homogén tésztává alakítom. A kész tésztát a muffinsütőbe illesztett papírkapszlikba töltöm, és 180 fokon aranyszínűre sütöm.
(Forrás: Mindmegette.hu)






Cupcake kérmek

Vehetünk bolti krémeket, melyek por alakban találhatóak, és általában víz vagy tej hozzáadásával gyorsan, mindenféle macera nélkül jó állagú krémet varázsolhatunk belőle.
De készíthetjük mi magunk ezeket a krémeket. A vajkrém készítése igazán nem nehéz - ha még nem próbáltad, az interneten akár lépésről-lépésre szóló leírást is találhatsz a készítéséről.
Szintén jó díszítő anyag a cukormáz, vagy a mályvacukros fondant, melynek elkészítése szintén nem bonyolult, a leírások segítségével érdemes egy próbát tenni velük.

Dupla mézeskalácsos cupcake

Fehér csokis cupcake

Karácsonyi csokoládés sajttorta





Piros Karácsonyi Mikulás Cupcake

Ha kedvet kaptál, de még a kellékek hiányoznak:
Cupcake díszítő papírok
Muffin kosárkák és standok
Wilton süteménydíszítés - Konfetti, cukordíszek, glazúr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése