2013. november 22., péntek

Mi kerüljön az adventi naptárba?

Jöjjenek az ötletek, hogy mivel töltsük meg az apró kis dobozokat, zsákokat, csomagocskákat! Milyen meglepetés várja  nap, mint nap a gyerkőcöket? Vagy akár a felnőtteket?



1. Cukorka, csokoládé, bonbon - tudom, nem a legegészségesebb, de a legtöbb gyerek ennek örül a legjobban.

2. Rágó - ha matricával, vagy lemosható tetoválással együtt van, az még + egy meglepetés.

3. Kekszek, nápolyi, müzli szelet - persze ezek legyenek külön-külön becsomagolva. Ezt akár a nagyobbak magukkal is vihetik a suliba tízóraira, uzsonnára.  Készítheted a kekszeket saját magad is.

4. Aszalt gyümölcsök, magvak - kis adagokban csomagolva.



5. Túrórúdi-utalvány - minden olyan finomságról, ami hűtést igényel, és az adventi csomagokba nem rakható bele, készülhet utalvány. Például kivághatod az áruházak szórólapjaiból a megfelelő terméket. Csak nem árt észben tartani, hogy melyik napra "ígértél" ilyen meglepetést, hogy biztosan legyen aznap a hűtőben az utalványnak megfelelő "termék".

6. Lányoknak hajba-valók: csatt, hajgumi, hajpánt.

7. Fiúknak: kisautó, alkatrészek, egyéb kiegészítők.

8. Több darabból álló játékok, készletek: az apró darabokat osszuk el 24 felé, hogy minden napra jusson belőle. Igazán izgalmas lehet ez egy kirakóval: napról-napra készül a kép a kirakó darabjaiból.



9. Téli, karácsonyi dal, mondóka, vers, mese - készülhet belőle adventi könyvecske, ha a kapott verseket, meséket minden nap beragasztjuk egy kis füzetbe. A versek, mesék mellé rajzolhatnak is a gyerekek. Válassz ki egy hosszabb mesét, tagold 24 részre. Minden napra jusson 3-4 mondat, bekezdés (attól függően, milyen hosszú a mese), amit a nagyobb gyerekek akár maguk is felolvashatnak este lefekvés előtt. És minden nap izgatottan várják majd a történet folytatását.

10. Színes ceruzák, filctollak, tollak - itt is egy-egy készletet érdemes darabonként becsempészni a meglepetések közé.

11. Radír, matrica, bélyegző, karácsonyi lyukasztó - próbáljunk olyan apró mütyűröket beszerezni, melyek nem válnak kacattá.

12. Együtt töltött idő, programok - hétköznapokra egy-egy rövid, néhány perces közös elfoglaltság (mesélés, közös éneklés, kártyázás), hétvégére jöhetnek az időigényesebb családi programok (közös sütés-főzés, mozi, séta, kirándulás, társasozás, karácsonyi képeslapok készítése).

13. Viccek, találós kérdések - a humor, a játékos helyzetek feldobják a szürke hétköznapokat.



A fotók forrása: Pinterest

Ha még nincs ötleted adventi naptár készítéséhez, nézd meg a könnyen elkészíthető adventi naptár ötleteinket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése