2013. december 11., szerda

Kreatív karácsonyfadíszek a konyhából




A karácsonyfa-díszítés hagyomány a 15. század végére nyúlik vissza. Ekkor még almával, dióval, ostyaszeletekkel díszítették a fenyőt. Majdnem kétszáz évvel később (1660 körül) "jött divatba" a gyertyás karácsonyfa. A karácsonyfa állítása és díszítése szélesebb körben a 19. században terjedt el, ekkor kezdik üvegdíszekkel ékesíteni a fát.
Manapság a karácsonyfadíszek területén is a bőség zavara jellemző. A csillogó-villogó díszek, fényfüzérek, gömbök mellett nagyon közkedveltek a természetes, natúr színek és formák, a különleges alapanyagokból készült díszek.
Jó program lehet hétvégére, hogy átnézzük a korábbi díszeket, illetve készíthetünk újakat - akár a gyerekekkel együtt. Alapanyagként most a konyhában megtalálható dolgokból válogattunk. Készülhet a karácsonyfadísz almából, narancsból, fahéjból, pattogatott kukoricából, tésztából.

Karácsonyfadísz almából, narancsból


Narancs és alma összefűzve


Szárított almakarikák

További ehető karácsonyfadíszek

Díszek száraztésztából


Tésztadíszek a karácsonyfán

Kis tészta-karácsonyfa
Csipke és fahéj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése